Houten jongens speelgoed

Onderzoeken jongens en meiden speelgoed
Er zijn vele onderzoeken gedaan naar typisch meiden én jongensspeelgoed. Meiden zouden bijvoorbeeld voor roze kleuren kiezen en bij jongens gaat de aandacht meer uit naar blauwe kleuren. Toch kunnen wetenschappers niet bevestigen waarom een kind deze keuzes maakt. Het is daarom ook helemaal niet erg dat een kind deze keuzes maakt, het gaat erom dat uw kind plezier beleefd tijdens het spelen.

De speelgoed discussie
Speelgoedfabrikanten liggen vaak onder vuur over de keuzes van specifiek ‘jongens’ en ‘meisjes’ speelgoed. Zo is er een discussie geweest over roze stofzuigertjes speciaal voor meiden, dit zou stereotypering zijn. Toch blijft er altijd een scheidingslijn tussen het jongens en meisjes, dit komt simpelweg omdat beide seksen geïnteresseerd zijn in andere onderwerpen. Zo houden jongens van fantaseren, terwijl meisjes graag creatief bezig zijn.

Houten speelgoed
Fabrikanten van houten speelgoed maken ook onderscheid tussen jongens en meisjes. Bij het houten jongens speelgoed bestaat het aanbod bijvoorbeeld uit bouwspeelgoed, houten garages, houten voertuigen of knikkerbanen. Er zijn weldegelijk verschillen te vinden tussen speeltjes van plastic en hout. Houten is bijvoorbeeld anders in textuur en structuur. Kinderen zijn in staat om verschillende hobbels en bobbels van het hout te verkennen. Het wordt geschuurd een geschilderd, hierdoor zijn de kleuren veel warmer. Door de combinatie met warme kleuren en de structuur worden de zintuigen van kinderen geprikkeld.

Bekijk het ruime assortiment op www.betuwsbuitenspeelgoed.nl of bel direct 0344-845828.