Vertrouwen op portofoon voor beveiliging

Het werken in de beveiliging brengt nogal wat verantwoordelijkheden met zich mee. U moet daarbij altijd snel contact met uw collega’s kunnen opnemen wanneer zich een incident voordoet. Dit om ze op de hoogte te stellen maar voor uw eigen veiligheid is het belangrijk dat u om versterking kan vragen. Voor dit soort gebeurtenissen wordt in de beveiliging vaak gebruik gemaakt van een portofoon. Belangrijk daarbij is dat u blindelings op uw portofoon moet kunnen vertrouwen.

 

Afschrikkend effect portofoon

Het gebruik van een portofoon is in de beveiliging onontbeerlijk. Zoals hierboven al vernoemd is het van het grootste belang dat u in het geval van een confrontatie direct met uw collega-beveiligers in contact kunt staan. Door uw professionele houding en uitstraling zult u een eventuele raddraaier kunnen weerhouden om tot een confrontatie over te gaan. Het bij u dragen van een portofoon zal bijdragen aan uw uitstraling en bovendien kan de belager zien dat u altijd versterking van uw collega’s kan oproepen. Op deze manier kunnen eventuele confrontaties voorkomen worden.

 

Waaraan moet een portofoon voor beveiliging voldoen?

Het is belangrijk als beveiliger een betrouwbare portofoon bij u te dragen. Het apparaat moet kwalitatief goed zijn en zonder storingen werken. Het is belangrijk dat het bereik van de portofoon voor de situatie groot genoeg is. Het bereik kan per systeem variëren tussen ongeveer 100 meter en een paar kilometer. Een portofoon voor beveiliging moet handzaam zijn, makkelijk in het gebruik en moet een gering gewicht hebben.