Online lichtwinkel dmlights innoveert met 3D Homeplanner

Webshop dmlights doet meer dan online verlichting verkopen. Het bedrijf wil bezoekers ook helpen bij de aankleding van hun interieur. Daarvoor werd de 3D Homeplanner ontwikkeld. Met deze tool kunnen gebruikers in sneltempo een virtueel interieur samenstellen. Dat is de perfecte voorbereiding op een interieur make-over en de ideale vervanging van het traditionele moodboard.

Zo gaat de 3D Homeplanner in zijn werk

Alles start met de creatie van een grondplan. Met enkele potloodstrepen worden de muren van de kamer (of van de complete woning) getekend. Extra elementen zoals ramen, deuren en trappen kunnen ook toegevoegd worden. 

Daarna volgt de invulling van het ontwerp. Bezoekers bladeren door een ruime catalogus met duizenden objecten, allemaal gebasseerd op echte stukken. Via een drag & drop interface worden alle meubelen, verlichting en decoratie naar het grondplan gesleept. Afmetingen kunnen nadien nog aangepast worden.

Uniek aan de 3D Homeplanner is de verlichting. Deze tool laat namelijk dynamische verlichting toe. Gebruikers kunnen lampen bijvoorbeeld dimmen, wat een invloed heeft op de sfeer in de kamer. De 3D Homeplanner heeft namelijk dynamische verlichting die er erg realistisch uitziet. Dat is duidelijk te merken aan de 3D foto die gebruikers kunnen maken wanneer hun virtuele woning compleet is.

Voorbeelden van ontwerpen

Het is mogelijk om met een clean slate te beginnen en zelf alles in te vullen. Gebruikers die hiervoor geen geduld hebben, kunnen met een reeds gemaakt ontwerp starten. In de fotogalerij staan namelijk verschillende voorbeelden van 3D home designs. Die kan je hier bekijken

De troeven van de 3D Homeplanner:

  • gebruiksvriendelijke interface
  • duizenden producten om uit te kiezen
  • dynamische verlichting
  • helemaal gratis!