Ouder worden maar jong blijven

Als je ouder wordt en daar soms over gaat nadenken, ga je allemaal dingen zien die je graag anders had willen hebben. Dit kuiltjes in je wangen als je lacht of rimpels in je voorhoofd ook wanneer je niet lacht. Dit is voor veel vrouwen een reden dat ze minder zelfvertrouwen krijgen. En terecht want wie wil er niet jong zijn. Het liefst blijft iedereen tussen de 20 en de 26.

Helaas gaat dat niet. Daarom gebeurd het steeds meer dat vrouwen en tegenwoordig steeds meer mannen cosmetische ingrepen doen. Dit houdt voor vrouwen vaak in dat ze borstvergroting of ooglidcorrectie willen.

Een borstvergroting is een grotere ingreep dan een ooglidcorrectie. Bij een borstvergroting krijg je implantaten en komt er iets in je lichaam wat niet van jou is. Toch geeft deze borstvergroting het zelfvertrouwen weer terug, want door een borstvergroting krijgen borsten vaak weer een natuurlijke en strakkere vorm. Hierdoor lijk je als vrouw toch jonger.

De belangrijkste reden waarom vrouwen zich laten tegenhouden zijn de complicaties. Complicaties komen heel weinig voor, maar kun je niet uitsluiten. Dit laatste is erg jammer, want daardoor zien veel vrouwen er niet zo uit zoals ze graag zouden willen. Echter deze complicaties vallen vaak heel erg mee en zijn bijna altijd tijdelijk. Na drie weken ben je er vaak al vanaf.

Een ooglidcorrectie is een kleinere ingreep. Bij een ooglidcorrectie haal je overtollig vet en huid boven het ooglid weg waardoor je er jonger uit gaat zien. Het is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat. Ooglidcorrectie ervaringen zijn daarom vaak erg positief. Want in veel gevallen gaat de behandeling in één keer goed en komen er geen complicaties.

De complicaties die er zijn, zijn vaak bloeduitstortingen of pijn aan hechtingen. Maar geen complicaties die je levenslang bij je draagt. Complicaties, die overigens heel weinig voorkomen, zijn hooguit voor enkele weken.