De aantrekkelijkheid van een product

Consumenten zijn de bepalende factor voor een bedrijf. De consument zorgt dat er inkomsten zijn en het bedrijf dus winstgevend is door producten te kopen uit het assortiment van het bedrijf. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de koopbeslissing van de consument. Eén van die factoren is de toegankelijkheid van het product; de aantrekkelijkheid, de informatie die erover te vinden is en hoe gemakkelijk het product te kopen is.

Marketing in de winkel

Hoe het product gepresenteerd wordt heeft een grote invloed op de aankoopbeslissing van de consument. Het product moet dus doordacht aangeboden en geplaatst worden in de winkel.

Een product dat in een hoekje staat zal minder aantrekkelijk zijn dan een product dat in het midden van de rij staat en een product op de bovenste plank wordt bijvoorbeeld vaak over het hoofd gezien aangezien mensen vaker op de middelste planken kijken of beneden kijken voor de laagste prijzen.

Zo zorgen ook displays of bonnetjes voor extra verkoop. Daarnaast moet er worden nagedacht over de indeling van de winkel, de juiste producten op de juiste plaats laten klanten meer kopen.

Verpakking

De primaire verpakking van het is net zo belangrijk. Hoe het product eruit ziet zal bepalen of de consument het koopt. Dat betekent de verpakking en dus ook een goed ticket. Het etiket moet een goed design hebben dat is aangepast aan de doelgroep. Een etiket met een goed design moet ook goed gedrukt worden, een continuous inkjet printer moet ervoor zorgen dat het etiket nauwkeurig en heel scherp geprint wordt. Zo’n printer kunnen niet enkel etiketten printen, maar ook logo’s of coderingen. Tegenwoordig werken alle winkels met een codeersysteem, dat is een systeem waarbij producten voorzien worden van een unieke code. Die unieke code zorgt er dan voor dat producten steeds herkenbaar zijn en dat het beheren van de voorraad makkelijker is.