Hulpmiddelen voor achteruit rijden

Achteruit rijden met de auto kan door de auto in de achteruitstand te zetten en gas te geven. Dan zal de auto zich achterwaarts gaan bewegen. Dat maakt het mogelijk een heleboel manouvres uit te voeren. Het is ook een voordeel om uit lastige situaties te kunnen raken. Motors en scooters hebben deze optie bijvoorbeeld niet, zij moeten hun weer omdraaien of met de voeten proberen naar achter te rollen. Dat kan langer duren, maar de draaicirkel is wel kleiner dus dat maakt het makkelijker.

Achteruitrijden met behulp van een camera

Bij motors en scootes is een achteruitstand gewoon niet mogelijk, achteruitrijden zou hun evenwicht verstoren en dus gevaarlijk zijn.

Maar het achteruit rijden met een wagen kan toch moeilijk zijn. Voor veel bestuurders is het lastig om achteruit te rijden en met de spiegels het juiste zicht te vinden. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om hen daarbij te helpen. Zo zijn veel auto’s uitgerust met parkeersensoren. De sensoren werken aan de hand van geluid.

Wanneer de auto dichterbij een object komt, dat kan een andere auto zijn maar ook muurtje of een boom, komen de piepjes steeds sneller na elkaar. Zo heeft de bestuurder een indicatie van hoe ver hij nog achteruit kan rijden.

Een ander hulpmiddel, is een achteruitrijcamera. Achteruitrijcameras geven een mooi beeld van wat er achter de wagen gebeurd en objecten die op de weg komen. Dat is heel handig voor de bestuurder om manouvres makkelijker en veiliger uit te voeren. Zeker voor inparkeren is het een sterke hulp. Een achteruitrijcamera set bestaat uit een camera om achteraan het voertuig te plaatsen en een lcd scherm voor in de wagen.

Daarop kan de bestuurder zien wat er zich achter de wagen afspeelt. Een achteruitrijcamera kopen is dus een goed hulpmiddel voor de bestuurder en zal hem veel rij comfort bieden en het mogelijk maken zich extra veilig in het verkeer te begeven.