Een longboard van de onlineskateshop

De meeste mensen kennen niet alle ins en outs van het skaten. Voor hen lijken alle boards in principe op elkaar. Ze zien een plank, met afgeronde vormen en wielen eronder gemonteerd. Ze zien fanatieke skaters snelheid maken en goed balancerend over voetpaden en fietspaden crossen. Soms zien ze weer andere skaters die schitterende trucs laten zien en ware kunststukjes op hun board uithalen. Er zal best verschil zijn tussen diverse boards, maar een skateboard is toch gewoon een skateboard? Nee, dat is dus beslist niet zo. Er zijn duidelijke en hele essentiƫle verschillen tussen een skateboard en een longboard.

Verschillen tussen skateboards en longboards

De belangrijkste verschillen tussen een longboard en een skateboard zitten in de doelen waarvoor je ze gebruikt. Afhankelijk van die doelen zijn boards en al hun onderdelen zodanig gefabriceerd dat ze jou ook optimaal ondersteunen bij het behalen van die doelen.

Een klassiek skateboard is bijzonder geschikt voor het uithalen van acrobatische toeren, het aanleren van nieuwe trucs en het maken van sierlijke of stoere sprongen.

De wendbaarheid die hiervoor nodig is, is een van de sterke punten van een skateboard. Een longboard echter, is speciaal gemaakt voor het maken van lange en comfortabele ritten waarbij je ook de nodige snelheid mag bereiken.

Kijk je naar de wielen, dan zie je dat de wielen van een skateboard vooral erg klein zijn en bijzonder slijtvast. Op een skateboard ligt je zwaartepunt hierdoor laag, wat nodig is voor je balans tijdens de ingewikkeldste oefeningen.

Het rolvermogen van de wielen is minder dan bij een longboard. Dit merk je als je probeert om op een skateboard een lange rit te maken. De vering is zo rigide dat je na een aantal kilometers niet echt comfortabel meer rijdt.

Bij een longboard zie je grote wielen met een zeer goed rolvermogen. De wielen zijn zachter, waardoor ze veel beter met oneffenheden om kunnen gaan. Op een longboard bereik je ook hogere snelheden dan op een skateboard.

Wanneer koop je een longboard?

Kies voor een longboard als je vooral veel lange tochten wilt maken, comfortabel wilt rijden en grotere snelheden wilt bereiken. Wil je een board om trucs en acrobatiek mee uit te voeren, dan is een skateboard voor jou de beste optie.

Een uitgebreid assortiment bij Onlineskateshop

Welk board je ook kiest, bij Onlineskateshop heb je de keuze uit veel verschillende boards van gerenommeerde merken zoals Loaded, Riviera, DB Boards of Arbor. Onlineskateshop levert je nieuwe board snel uit en bij een orderbedrag van 59 euro of meer is verzending gratis.

Kijk snel eens op de website en kies je favoriete nieuwe board.