Met de auto naar Engeland

Mensen kunnen met verschillende voertuigen op vakantie gaan, denk maar bijvoorbeeld aan de bestemming Engeland. Je kunt erheen vliegen, afreizen met de auto of trein en voor de avontuurlijke mensen kan er gekozen worden voor een bootreis.

Links-rijden in Engeland zorgt voor verwarring

Hoewel met de meeste opties goed geaccepteerd worden is rijden in England wellicht niet de handigste optie voor ons rechtsrijdende continentale bewoners van Europa. Doordat er in Engeland aan de linkerzijde wordt geregen ontstaan er nogal eens ongelukken bij buitenstaanders. Je kunt enorm verward raken tijdens het rijden en dan is de kans dat er ongelukken ontstaan nog groter.

Kanaaltunnel

Om met de auto naar Engeland te kunnen reizen zal je ten eerste door een tunnel heen moeten die vanaf Frankrijk tot aan Engeland is aangelegd, dit is de kanaaltunnel. De kanaaltunnel is niet zo oud en word ook gebruikt door treinen, hierdoor is het altijd lekker druk en compact. Wel moet je rekening houden met het feit dat wanneer je de tunnel uitkomt je aan de andere kant van de weg moet rijden, maar dit is nog niet alles. Alles is namelijk omgekeerd, zelfs de rotondes en het stuur zitten aan de andere kant. Dit is een van de grootste redenen waarom buitenlanders verongelukken in Engeland, doordat ze niet gewend zijn om aan de andere kant van de weg te rijden.

Hulpmiddelen

Hiernaast is inparkeren ook enorm moeilijk in Engeland omdat je het omgekeerd moet doen, aan de andere kant van de weg. Hoewel dit niet al te moeilijk lijkt is de mentale druk die je op jezelf uitoefent het grootste probleem, dit ontstaat doordat het inparkeren waarschijnlijk wat meer tijd gaat kosten. Als dit meer tijd kost, betekent het ook dat andere weggebruikers langer op jou moeten wachten. Dit creëert een soort mentale druk, waardoor je minder beter presteert, hierdoor kunnen ongelukken ontstaan. Om dit te voorkomen kan je een achteruitrijcamera set kopen, een goed merk van achteruitrijcamera’s is een waeco achteruitrijcamera.