Interne logistiek? AGV wagens voor het magazijn

Binnen de interne logistiek van bedrijven, zoals in het magazijn, worden steeds vaker AGV’s ingezet. Dit zijn Automated Guided Vehicles – met andere woorden: automatisch geleide voertuigen. Automatisch geleide voertuigen vormen de toekomst van het magazijn. Niet langer hoeft er een heftruckchauffeur ingezet te worden om soms onmogelijk lastige manoeuvres te maken; dit neemt geautomatiseerd vervoer over.

Geautomatiseerde voertuigen voor het magazijn

Zelfsturende heftrucks in uiteenlopende vormen. Ze presteren 24 uur per dag en opereren veilig, efficiĆ«nt en zonder bestuurder. Dergelijke geautomatiseerde voertuigen snijden aanzienlijk in de bedrijfskosten dankzij deze belangrijke voordelen. Nog een aanzienlijk voordeel ten opzichte van een menselijke chauffeur is dat AGV’s vrijwel geen schade veroorzaken; een belangrijk gegeven voor werkgevers.

Grote bedrijven, waar 24/7 bedrijfsactiviteiten in het magazijn plaatsvinden werken al volop met AGV’s. Gelukkig zijn AGV’s niet alleen voor multinationals de toekomst: ook het MKB kan volop profiteren van deze innovatieve voertuigen.

AGV’s inzetten in het eigen bedrijf?

Een geautomatiseerd voertuig bestel je niet zomaar even online. Er moet een exacte analyse komen welke voertuigen het meest efficiĆ«nt zijn voor een specifieke onderneming. Berekeningen, advies en het bestellen doe je bij een expert op gebied van geautomatiseerde voertuigen, namelijk KUMATECH, producent en leverancier van AGV’s.