Gietvloer schoonmaken en reinigen

Gietvloer schoonmaken en reinigen: Wanneer u eenmaal een gietvloer heeft laten leggen wilt u deze glimmend schoon houden. Niet alleen omdat een vieze vloer er niet uitziet, maar ook aangezien de vloer kan beschadigen als er zekere soorten vuil op blijft zitten. In deze blog zullen wij een aantal schoonmaak methodes aan bod laten komen en sluiten we af met een aantal adviezen om uw vloer in keurige conditie te houden.

Gietvloer schoonmaken met droge reiniging

Uw vloer droog reinigen is een makkelijke wijze om al het vuil en stof gemakkelijk te verwijderen. U kunt hiertoe het beste een Swiffer of iets soortgelijks voor gebruiken. U kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om met de stofzuiger aan de slag te gaan. Het grovere vuil kunt u opvegen met handveger en blik. Wanneer u hiervoor een zachte borstel gebruikt hoeft u absoluut niet bang te zijn dat u de vloer hiermee beschadigt.

Gietvloer schoonmaken met natte reiniging

U kunt een gietvloer makkelijk nat reinigen Omdat deze over een hoge poriën dichtheid bezit. U kunt de vloer nat reinigen door een schoonmaaklap te gebruiken. Het is hierbij niet noodzakelijk om een schoonmaakmiddel te gebruiken, het gebruik van water volstaat al. Indien de vloer wat meer is vervuild, dan kunt u gebruik maken van een vloerreiniger.

Als u een heel groot oppervlakte vloer moet schoonmaken, dan kunt u ook gebruik maken van een schrobmachine. Gebruik hierbij een witte poetspad onder de schrobmachine voor een optimaal resultaat! Bij vlekken die hardnekkig zijn adviseren wij het gebruik van sterkere middelen om het vuil los te weken.

U heeft het wel eens gezien, van die donkere schoenstrepen op de vloer. Als deze er sinds kort op gekomen zijn, zijn deze nog eenvoudig te verwijderen met een natte poetsdoek. Als deze strepen echter langer op de vloer zitten, dan drogen deze schoenstrepen in. Vanaf dat moment zijn ze moeilijker te verwijderen.  Het gebruik van een middel met een sterk loswekende functie is dan ook wat wij adviseren.

Duurzaam reinigen gietvloer

Gewoonlijk gaat een gietvloer een stuk langer mee dan andere vloeren. Dit wil niet zeggen dat een gietvloer helemaal niet slijt. Op termijn kan de toplaag van de vloer gaan slijten, maar dat spreekt voor zich. De gietvloer is gelukkig opgebouwd uit meerdere lagen. Om die reden is het mogelijk om alleen de toplaag te vervangen of te repareren. Dit gebeurt door de gietvloer op te ruwen en door aansluitend een nieuwe toplaag te aan te brengen. Als uw gietvloer prima bijgehouden is zal dit circa na 10 jaar pas nodig zijn.

Onderhoudstips gietvloer reinigen:

·       Til de meubels op, probeer zo min mogelijk te schuiven.

·       U kunt viltjes plaatsen onder uw meubilair om de vloer te beschermen.

·       De gietvloer met een matte afwerklaag blijft het langst mooi.

·       Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van schoonmaakmiddelen.

·       Een deurmat helpt om vuil buiten te houden