Unieke chocolade met logo

Iedereen vindt chocolade lekker. Het is soms zelfs verslavend, vooral bij vrouwen. Geen wonder dat chocolade een geliefde weggever is op beurzen en congressen. Chocola is niet alleen leuk voor snoepgoedfabrikanten, maar ook voor autodealers, IT-bedrijven of een potlodenfabrikant. Een gesprek in gang zetten met als openingszin ‘’Wilt u wat van onze gratis chocolade?’’ is ideaal. De kans dat iemand nee zegt is namelijk bijzonder klein.

Onderscheiden van de concurrentie

Zeker bij grotere beurzen kun je inmiddels geen stand meer vinden waar ze geen pennen, waardebonnen of gratis taxiritten weggeven. Op die manier ontstaat er bijna een soort van concurrentiestrijd onderling. Wie heeft het leukste weggevertje en welke blijft hangen bij de mensen waar je hem aan geeft.

Hoe val je op?

Om op te vallen tussen alle cadeautjes zal je met iets origineels moeten komen. Wat dacht je van chocola met eigen logo? Dat is heel origineel en nog een lekker ook! Op die manier weet je zeker dat ze je niet kunnen vergeten. Daarnaast kun je er ook nog de nodige extra informatie op laten drukken. Bijvoorbeeld je naam, maar ook je telefoonnummer of wat je dan ook maar interessant vind. Een chocoladereep als het nieuwe visitekaartje. Eentje die een stuk leuker is maar ook lekkerder is uiteraard.

De strategie van het weggeven

Aangezien het natuurlijk per bedrijf kan verschillen wat je weg wilt geven is het aan te zeer raden om altijd meer dan een product klaar te hebben liggen, die je willekeurig kunt combineren. Naast de chocoladereep met je eigen bedrijfslogo erop kun je ook denken aan wijnflessen met je bedrijfslogo of aan mokken met je logo. Behalve iets wat eetbaars is, is het slim om iets origineels te zoeken dat een klik heeft met jouw bedrijf. Op die manier leggen potentiële nieuwe klanten een makkelijke link in hun hoofd en weten ze tenminste nog waar het om ging als ze die chocoladereep opeten.