Betaalbare styling tips voor de alledaagse man

Mannen willen er graag goed uitzien. Logisch, want uitstraling speelt vandaag de dag een steeds belangrijkere rol in ons leven. Met behulp van jouw uitstraling kun jij andere mensen al enigszins laten zien wat voor een persoon jij bent. Wil jij professioneel overkomen op andere mensen? Dan loop je waarschijnlijk in een maatpak met nette schoenen. Om tot een dergelijke uitstraling te komen, moet je vaak eerst flink investeren. Maatpakken en nette schoenen zijn namelijk niet goedkoop. Toch hoeft het ook niet duur te zijn om er goed uit te zien. Wij geven jou hier betaalbare styling tips voor de alledaagse man.

Maatpak te duur? Kies voor een blouse met pantalon!

Voor een professionele uitstraling denken mannen vaak dat een maatpak noodzakelijk is. Dit is echter niet het geval, want er zijn ook genoeg andere manieren om professioneel over te komen. En die manieren zijn vaak ook nog eens stuk goedkoper ook! Wanneer jij in een nette pantalon met blouse loopt, heb jij namelijk ook al een professionele uitstraling. Wil je het nog net wat professioneler maken? Doe dan ook nog een stropdas om.

Zorg dat je kleding er altijd goed uitziet

Een blouse zit na een wasbeurt altijd vol met kreukels. Wanneer jij deze gewoon aantrekt, draagt dit natuurlijk niet bij aan jouw uitstraling. Je komt zo immers behoorlijk slordig over. Jij kunt een blouse naar de stomerij brengen om de kreukels eruit te krijgen. Indien jij dit vaak doet, loopt dit behoorlijk in de kosten. Je kunt echter ook zelf de kreukels uit jouw kleding halen. Hoe? Met behulp van een strijkijzer. Schaf dit apparaat samen met een strijkplank aan en jij verschijnt altijd in kreukloze kleding. En op de lange termijn is dit natuurlijk ook nog eens een stuk goedkoper dan telkens kleding naar de stomerij brengen! Vanzelfsprekend zijn strijkvrije overhemden nóg handiger. Koop je voortaan alleen nog maar de strijkvrije variant dan behoort strijken ook direct tot het verleden.

Investeer in schoenen

Naast kleding leveren ook schoenen een belangrijke bijdrage aan jouw uitstraling als man. Indien jij nette kleding draagt, doe je hier natuurlijk geen sandalen onder. Nee, je zorgt dat je hier ook nette schoenen onder hebt. Om het betaalbaar te houden, kies jij mogelijk voor schoenen van een (relatief) onbekend merk. Denk echter ook aan je eigen voeten. Goedkope schoenen lopen vaak een stuk minder fijn en zijn doorgaans eerder aan vervanging toe. Schoenen van Van Bommel zijn zeker een aanrader, maar wel vaak duur. Wanneer jij goed zoekt, vind jij vast en zeker geschikte Van Bommels voor een zacht prijsje!

Verzorg jezelf goed

De alledaagse man besteedt tegenwoordig veel tijd aan zijn uiterlijk. In vergelijking met vroeger gaan mannen bijvoorbeeld vaker naar de kapper. Ook smeert vrijwel iedereen wat gel in zijn haar. Zodoende komt een man verzorgd over op de mensen met wie hij in contact komt. Heb jij een baard of snor? Dan is het belangrijk om deze goed bij te houden. Een snor of baard waarvan de haartjes alle kanten op staan, geeft natuurlijk een onverzorgde indruk. Voor het bijwerken van jouw kapsel, snor of baard kun je naar de kapper gaan. Een snor of baard kun jij echter ook prima zelf bijwerken met bijvoorbeeld een trimmer, scheerapparaat of scheermes. Dit is een stuk goedkoper en bovendien zie jij er op deze manier ook gewoon netjes en modern uit!