Waarom kiezen voor ergonomische kantoormeubelen?

Tegenwoordig vind je op ieder kantoor wel ergonomische kantoormeubelen. Een gezonde werkplek is erg belangrijk om het ziekteverzuim binnen organisaties tegen te gaan. Daarom zorgen veel werkgevers voor ergonomische werkplekken op kantoor. Dit komt mede door de strengere arbo regels.

Als je een zittend beroep hebt is het belangrijk om in een gezonde houding te werken. Voor een gezonde houding is een op je lichaam afgestelde werkplek enorm belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je minder last krijgt van lichamelijke klachten. Een goede werkplek met ergonomische kantoormeubelen is daarom erg belangrijk. In dit artikel vertellen wij meer over ergonomische werken.

Wat zijn ergonomische kantoormeubelen?

We spreken over ergonomische kantoormeubelen als deze op het lichaam van de gebruiker afgesteld kan worden. Denk hierbij aan een verstelbare bureaustoel, maar ook een bureau dat op verschillende hoogtes ingesteld kan worden. Tegenwoordig heb je zelf zit sta bureaus, hieraan kan je zowel zittend als staand werken. Het afwisselen van zitten en staan zorgt ervoor dat je minder last van lichamelijke klachten krijgt. Naast ergonomische kantoormeubelen heb je ook nog ergonomische kantoorartikelen. Denk hierbij aan een ergonomische muismat, computer muis of toetsenbord. 

Waarom ergonomisch werken?

Voor zowel werkgever als werknemer heeft ergonomisch werken vele voordelen. Een ergonomische werkplek zorgt ervoor dat werknemers gezond blijven, productiever werken en minder last krijgen van lichamelijke klachten. Voor werkgevers is het gunstig dat ergonomische kantoormeubelen zorgen voor minder (langdurig) ziekteverzuim binnen je organisatie.

Wat is een gezonde werkhouding?

Ergonomische kantoormeubelen zijn de basis voor een gezonde werkhouding, maar de werkplek moet eerst nog helemaal op je lichaam afgesteld worden. Daarom is het belangrijk om de juiste hoogte te bepalen waardoor je goed rechtop zit. Je armen moeten in een hoek van 90 graden kunnen rusten op de armleuningen. Met deze tips zorg je voor een gezonde werkhouding.