Opvallende trend onder plantenbakken

Plantenbakken voor buiten zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Zo is er de keuze uit natuurlijk kunststof, beton, keramiek, maar ook het verrassende Cortenstaal. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat, alleen willen we toch de Cortenstaal plantenbak hier belichten, als nieuwste trend. Let maar op: binnenkort zul je ‘m overal tegenkomen!

Plantenbakken trends, Cortenstaal

Cortenstaal plantenbakken. Zo mooi. Foto: Plantenbakken.nl
Cortenstaal plantenbakken. Zo mooi. Foto: Plantenbakken.nl

De Cortenstaal plantenbak.vormt dus een prachtige, moderne trend onder de plantenbakken. Deze verrassende plantenbak kent een diepbruine, roestachtige kleur, waar af en toe een zweem staal doorheen te zien is. De plantenbak lijkt in roestige staat, echter schijn bedriegt: Cortenstaal is net zo krachtig als RVS.

Het klopt dat deze plantenbak roestvorming afgeeft, er vindt echter geen afbraak, of poreusheid plaats. De speciale staalmenging, want Cortenstaal bestaat uit diverse metaalsoorten, zorgt ervoor dat dit staal na oplevering eenmaal buiten, door vochtig weer, tot deze prachtige bruine kleurschakeringen komt.

Cortenstaal wordt in vele situaties toegepast, van zowel brugconstructies, tot kunstwerken. Plantenbakken van dit materiaal gaan jarenlang mee, gezien de oersterke kwaliteit.

Stoere, moderne eyecatcher

Cortenstaal plantenbakken zullen na aanschaf binnen ongeveer een half jaar tot hun kenmerkende bruine kleur komen! Zij komen prachtig tot hun recht in de buitenruimte van moderne panden, waar zij excellent gecombineerd kunnen worden met andere natuurlijke materialen als beton, natuursteen, hardhout. Een minimalistische tuin, met verschillende natuurelementen vraagt om een unieke plantenbak als die van Cortenstaal. Plaats hem aan beide zijdes van betonnen tuinbanken bijvoorbeeld, of naast de voordeur: hier komen zij volledig tot hun recht.