Opvallende trend onder plantenbakken

Plantenbakken voor buiten zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Zo is er de keuze uit natuurlijk kunststof, beton, keramiek, maar ook het verrassende Cortenstaal. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat, alleen willen we toch de Cortenstaal plantenbak hier belichten, als nieuwste trend. Let maar op: binnenkort zul je ‘m overal tegenkomen!

Prachtige grijze betonnen plantenbakken. Foto: Plantenbakkenbeton.nl
Prachtige grijze betonnen plantenbakken. Foto: Plantenbakkenbeton.nl

Plantenbakken trends

De Cortenstaal plantenbak.vormt dus een prachtige, moderne trend onder de plantenbakken. Deze verrassende plantenbak kent een diepbruine, roestachtige kleur, waar af en toe een zweem staal doorheen te zien is. De plantenbak lijkt in roestige staat, echter schijn bedriegt: Cortenstaal is net zo krachtig als RVS.

Het klopt dat deze plantenbak roestvorming afgeeft, er vindt echter geen afbraak, of poreusheid plaats. De speciale staalmenging, want Cortenstaal bestaat uit diverse metaalsoorten, zorgt ervoor dat dit staal na oplevering eenmaal buiten, door vochtig weer, tot deze prachtige bruine kleurschakeringen komt.

Cortenstaal wordt in vele situaties toegepast, van zowel brugconstructies, tot kunstwerken. Plantenbakken van dit materiaal gaan jarenlang mee, gezien de oersterke kwaliteit.

Antracietkleurige Betonnen plantenbakken. Foto: Plantenbakkenbeton.nl
Antracietkleurige Betonnen plantenbakken. Foto: Plantenbakkenbeton.nl

Stoere, moderne eyecatcher

Cortenstaal plantenbakken zullen na aanschaf binnen ongeveer een half jaar tot hun kenmerkende bruine kleur komen! Zij komen prachtig tot hun recht in de buitenruimte van moderne panden, waar zij excellent gecombineerd kunnen worden met andere natuurlijke materialen als beton, natuursteen, hardhout. Een minimalistische tuin, met verschillende natuurelementen, tot aan kunstgras toe, vraagt om een unieke plantenbak als die van Cortenstaal. Plaats hem aan beide zijdes van betonnen tuinbanken bijvoorbeeld, of naast de voordeur: hier komen zij volledig tot hun recht.

Betonnen plantenbakken

Naast Cortenstaal vormen grote, betonnen plantenbakken eveneens een ware trend. (sier) Beton is niet meer uit het straatbeeld en tuinen weg te denken. Wij vinden beton nu eenmaal mooi vanwege het industriƫle karakter en de natuurlijke uitstraling. Beton is robuust, stoer en gaat oneindig lang mee, wat het product bijzonder geliefd maakt. Betonnen plantenbakken zijn hypermodern en passen daarom perfect bij de moderne tuin.