Alcoholtester voor de vakantie naar Frankrijk aanschaffen?

Gaat u met de auto naar Frankrijk? Dan is het verstandig om een alcoholtester aan te schaffen voor uw vakantie in Frankrijk. Verplicht is het niet meer sinds 2020, maar wel aan te raden aangezien maximaal toegestane alcoholgehalte daar net iets lager ligt dan hier in Nederland. In dit artikel duiken in de regels rondom alcoholgebruik in Frankrijk, welke alcoholtester goed is en hoe zo’n apparaat werkt.

Alcoholtester in Frankrijk: niet verplicht, wel aan te raden

We hoeven u vast niet uit te leggen dat het nog altijd beter is om geen alcohol te nuttigen als u nog moet rijden. Wilt u tóch een glaasje chardonnay nuttigen tijdens een welverdiende vakantie? En wilt u daarna tóch zelf autorijden? Dan is een alcoholtester voor uw vakantie in Frankrijk ideaal. Het geeft u antwoord op de vraag of u wel of niet iets teveel hebt gedronken. U denkt misschien zelf dat het wel kan, maar een blaastest weet dat beter. Een alcoholtester is voor eigen gebruik. Als u in Frankrijk langs de weg een blaastest moet doen, dan worden daarvoor de alcoholtesters van de politie gebruikt.

Rijden onder invloed in Frankrijk

● In Frankrijk mag er maximaal 0,5 promille alcohol in uw bloed aanwezig zijn. Dat komt ongeveer neer op 0,25 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht.

● Voor beginnend bestuurders (die nog geen 3 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A of B) geldt een limiet van 0,2 promille.

● Bij twijfel kunt u snel en eenvoudig checken hoeveel alcohol er in uw bloed zit en dus of u in staat bent om een voertuig te besturen.

● Sporen van drugs in het bloed zijn niet toegestaan. Daar staan dan ook zeer hoge boetes op.

Boetes voor rijden onder invloed in Frankrijk

● Vanaf 0,5‰: vanaf € 135 en ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 3 jaar (voertuig kan in beslag genomen worden).

● Rijden onder invloed van drugs: maximaal € 4.500 en ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 3 jaar en/of 2 jaar (maximaal) gevangenisstraf.

Hoe werkt een alcoholtester en welke aanschaffen?

Een goede alcoholtester is de La Ballon disposable alcoholtester. Eenvoudig in gebruik, goedkoop en gemakkelijk mee te nemen.

Een alcoholtester is een apparaat, waarop u moet blazen. De uitslag laat dan zien of en hoeveel alcohol u gedronken heeft. Dat leest u af aan de hand van een P/A, A of F. Als er een P verschijnt dan mag u gewoon autorijden. Als de politie deze test bij u afneemt en u heeft teveel gedronken volgens de test, dan mag u mee naar het politiebureau. Hier moet u vervolgens nog een ademanalysetest doen. Op basis daarvan maakt de politie het proces- verbaal.

Vanaf welke leeftijd mag je alcohol drinken in Frankrijk?

In Frankrijk, maar in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Polen en Tsjechië, moet u sowieso 18 zijn om alcoholische dranken te kopen én te drinken. Ook bars of winkels en dergelijke die aan personen onder 18 alcohol verkopen kunnen een boete krijgen van 7,500 euro voor het overtreden van de regels. Voor jongeren onder de 18 is een alcoholtester voor op vakantie in Frankrijk dus niet nodig. Voor iedereen boven 18 wel.