Onlinegroen.nl coniferen

Coniferen.

Je hebt verschillende soorten coniferen. Een veel voorkomend soort is de Thuja Brabant. Deze zie je in veel Nederlandse tuinen. Een groenblijvende conifeer zoals alle andere coniferen. Coniferen groeien in elke grond en zijn makkelijk te planten. Ook is er nog de Thuja Smaragd. Dit is een fijner soort conifeer. Deze kom je een stuk minder tegen in de Nederlandse tuinen. Coniferen zijn het hele jaar te planten. Wel is de periode van 1 Oktober tot 1 Juni de beste tijd om te planten. Het snoeien van de coniferen is het beste omdat in het voor of najaar te doen.

Coniferen Thuja Brabant.

De coniferen Thuja Brabant is een kwalitatief goede struik. Een sterkte struik die we 6 meter hoog kan worden. De Thuja Brabant is een zeer geschikte conifeer voor een haag. Doordat hij het hele jaar groen blijft zorgt het ook in de winter voor veel privacy in de tuin. Hierdoor is het ook een van de meest verkochte coniferen. De conifeer Thuja Brabant is het hele jaar door te planten. Wel is de beste periode van 1 Oktober tot en met 1 Juni. Heeft u de Thuja Brabant net geplant en valt er geen regen? Geef hem dan elke dag water behalve op de dagen dat het wel regent!

Als u conifeer kleiner is dan 1,50 m is het verstandig om er drie per meter te planten voor een mooie volle haag. Voor coniferen Thuja Brabant boven de 1.50 kunt u er 2,5 per meter planten.

Het snoeien van de Thuja Brabant kan het beste in April en September. Twee keer snoeien heeft als voordeel dat de haag niet te breed en hoog word. Als u snoeit moet u nooit dieper dan de twijgen snoeien. De twijgen lopen niet weer uit en hierdoor ontstaat er dus een kale plek in de haag.

Coniferen Thuja Smaragd.

De coniferen Thuja Smaragd zijn traag groeiende coniferen. De coniferen Thuja Smaragd zijn net als de coniferen Thuja Brabant het gehele jaar groen blijvend. De kleur van de Thuja Smaragd is lichtgroen. Deze conifeer heeft een fijnere structuur. Ook voor de Thuja Smaragd geldt voor onder de 1.50 meter om er 2 per meter te planten. Boven de 1.50 meter kunnen er 2 per meter.

De Thuja Smaragd kan ook het hele jaar geplant worden. Vanaf mei worden ze in pot geleverd.

Gemiddeld snoei je de coniferenhaag zo twee keer per jaar. Let op bij het snoeien dat u nooit dieper dan de groene twijgen snoeit. Als u verder snoeit blijft het een kale plek. Twijgen lopen namelijk niet meer uit. Beste maanden om te snoeien zijn April en September.