Sierkussens doen je woning (her)leven

Sierkussens bieden je de mogelijkheid je ruimte op te vrolijken zonder dat je nieuw meubilair hoeft te kopen. Je vindt ze in allerlei kleuren, vormen en soorten. Je kan hier eindeloos mee variëren. Het zijn deze accessoires die je woning de stijl geven die bij je past.

Geef je woning wat meer of minder kleur

Sierkussens hebben de kracht je woning vrolijker te maken. Zorg zeker dat je verschillende kleuren in huis haalt. Denk aan geel, oranje, roze,… opvallende en warme kleuren zijn een must. Zorg er wel voor dat ze samengaan met de rest van je interieur. Kleuren die je terugvindt in gordijnen, kandelaars, vazen, schilderijen, m.a.w. kleine accenten binnen je interieur, kan je laten terugkomen in de sierkussens. Vergeet geen rekening te houden met de verschillende seizoenen. In de herfst is het leuker rode, oranje, bruine tinten te gebruiken. Terwijl lente en zomer frissere kleuren zoals blauw, groen, roze en geel toelaten.

Net zoals je je woning kan verlichten, kan je deze ook donkerder maken. Kies niet enkel voor donkere kleuren zoals bordeaux, donkergroen of -blauw, maar ook voor zwaardere stoffen. Breiwerk wordt, bijvoorbeeld, geassocieerd met koudere periodes. Zoek ook naar sierkussens waar oneffenheden inzitten, zoals verschillende materialen of lappen stof over elkaar. Laat deze matchen met knusse dekentjes die je in de zetel legt.

Hoe gebruik ik sierkussens?

Heb je een nonchalantere woning, ga dan voor speelse look. Stapel de kussens niet mooi op elkaar, maar gooi ze dooreen. Ze vallen wel op de juiste plaats. In een klassevol interieur is het mooier de kussens netjes te ordenen. Stapel ze op elkaar of leg ze diagonaal tegen elkaar. Indien je de kussens aan beide kanten legt, leg ze dan symmetrisch tegenover elkaar. Dit brengt orde en rust in je ruimte. Een vrolijk, maar toch netjes effect kan je verkrijgen door een mooie combinatie te maken. Wissel iets drukkere printen af met egale sierkussens. Zo creëer je geen al te drukke sfeer. Zo kan je ook verschillende groottes combineren.

Maak een mooie mix van grote, lange, kleine, dikke sierkussens. Om de kleintjes niet verloren te doen gaan, plaats je deze vooraan. Voor ieder wat wils Je hoeft niet rijk te zijn om je woning op deze manier op te vrolijken. Je vindt ze in alle prijscategorieën. Zoek eerst online om prijzen te vergelijken, dit geeft je een goed beeld.