Wat adverteren op Bol.com ook voor jouw bedrijf kan betekenen

Zowel voor nieuwe als voor reeds lange tijd bestaande bedrijven op de markt is het van cruciaal belang om stelselmatig nieuwe klanten te kunnen werven. Dat spreekt voor zich, maar in de praktijk is dit vaak helemaal niet zo eenvoudig, integendeel. Je moet namelijk elke dag opnieuw opboksen tegen een niet onaanzienlijke concurrentie. Dat is natuurlijk vervelend, maar toch zijn er op de markt ook meer dan voldoende mogelijkheden terug te vinden om je producten op een eenvoudige manier onder de aandacht te brengen van een nog bredere doelgroep. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door bijvoorbeeld te adverteren op Bol.com.

Waarom adverteren op Bol.com?

Er kunnen ongelofelijk veel goede redenen worden aangehaald waarom adverteren op Bol.com eigenlijk voor elk bedrijf op de markt de moeite meer dan waard kan zijn. In eerste instantie is er natuurlijk het feit dat Bol.com één van de belangrijkste e-commercebedrijven is op de Nederlandse markt. Dit zorgt ervoor dat ze elke dag opnieuw ongelofelijk veel bezoekers over de vloer krijgt die op zoek zijn naar de meest uiteenlopende artikelen. Hier kan jij als bedrijf uiteraard van profiteren. Ben jij verdeler of verkoper van één van de artikelen waar klanten van Bol.com veelvuldig naar op zoek zijn? Dan is het mogelijk om op die manier via het verkoopkanaal van Bol.com een behoorlijke extra omzet te realiseren.
Adverteren op Bol.com is echter ook interessant omdat deze webwinkel er om bekend staat een unieke marketingstrategie toe te passen. Via alle mogelijke kanalen is Bol.com dan ook echt opvallend aanwezig. Het gaat hierbij niet alleen om de televisie, maar ook om het internet. Door gebruik te maken van opvallende en grappige en altijd weer even goed doordachte marketingcampagnes zorgt Bol.com ervoor dat ze steevast in de kijker staat. Dit kan ook voor jou als verkoper op Bol.com zeker en vast een extra meerwaarde betekenen.

Hoe kan je adverteren op Bol.com?

De manier waarop je kan adverteren op Bol.com is door de jaren heen aanzienlijk veranderd. In eerste instantie was het bijvoorbeeld zo dat je als nieuwe verkoper op Bol.com niet gebruik kon maken van alle mogelijkheden die werden aangeboden. Dat was vervelend, want op deze manier had je als nieuwe verkoper altijd te maken met een niet onaanzienlijk nadeel ten opzichte van andere partijen die reeds een lange tijd op Bol.com actief waren als verkoper. Daar is gelukkig ondertussen verandering in gekomen. Adverteren op Bol.com kan dan ook perfect voor beginnende verkopers door middel van zogenaamde “sponsored products”. Dit idee is een klein beetje gestolen van de Amerikaanse e-commercegigant Amazon, maar ook Bol.com heeft ze op interessante wijze in haar platform weten te integreren.

Hoe werken de sponsored products op Bol.com?

Adverteren op Bol.com betekent dat je wellicht ook gebruik zal willen maken van de zogenaamde sponsored products. Het gaat hierbij om bepaalde producten die zoals de naam reeds laat vermoeden worden gesponsord of in de kijker worden gezet. Dit idee is in principe oorspronkelijk afkomstig van Amazon, maar werd door Bol.com eveneens prima in haar platform geïntegreerd. Een beetje afgekeken of niet, op deze manier adverteren op Bol.com heeft ervoor gezorgd dat heel wat bedrijven hun artikel pas echt op de kaart hebben kunnen zetten. Dit blijft dan ook een zeer efficiënte vorm van marketing voeren. De sponsored products zijn dus producten waarvoor wordt betaald om ze op prominente
plaatsen te krijgen in de webwinkel van Bol.com. Het is in de praktijk mogelijk om deze sponsored products op verschillende plaatsen weer te laten geven. We maken op dit vlak dan ook concreet een onderscheid tussen:

● De sponsored products op de homepagina;
● De sponsored products op de lijstpagina;
● De sponsored products op de productdetailpagina;

Op welke plaatsen jij er uiteindelijk voor zal kiezen om je sponsored products weer te geven is uiteraard geheel aan jou. Het spreekt voor zich dat de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht wel steeds (onder meer) afhankelijk zijn van de precieze positie die je in gedachten hebt. Het loont dan ook zeker de moeite om hier op voorhand even goed over na te denken en eveneens voor jezelf uit te maken hoeveel budget je wenst te besteden aan adverteren op Bol.com. Alleen door hier op voorhand goed over na te denken kan je het maximale uit jouw advertentie-avontuur halen bij Bol.com.

Is adverteren op Bol.com de moeite waard?

In tegenstelling tot bij bijvoorbeeld Amazon worden er door Bol.com op moment van schrijven geen vaste kosten aangerekend voor het gebruik van haar platform. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk helemaal niets te verliezen hebt met het aanbieden van je producten via Bol.com. Verkoop je niets? Dan kost het je ook geen geld. Verkoop je wel iets? Dan is elke extra omzet mooi meegenomen. Wil je graag dat jouw producten in het aanbod van Bol.com extra opvallen? In dat geval kan het zeker de moeite waard zijn om ook adverteren op Bol.com door middel van sponsored products te overwegen.

Lees hier meer over Marketplacemarketing.