Halterschijf, een veelzijdig sportinstrument

Zoek je een sportinstrument wat je kan gebruiken voor het trainen van triceps, biceps, onderarmen, buik, benen, kuiten, borst, schouders en rug? De halterschijf is dan het perfecte instrument. Een halterschijf is geschikt om alle spiergroepen goed te kunnen trainen. Het is een dure investering voor nu, maar wel een investering waar je lang plezier van zult hebben.

Halterschijven

Halterschijven worden vaak gebruikt door doorgewinterde krachtsporters, maar ook door beginnende sporters. Of je nou al veel ervaring hebt, of nog helemaal geen ervaring hebt, bij het kopen van halterschijven blijven er verschillende zaken belangrijk waar je op moet letten.

Gewicht

De halterschijven zijn er in verschillende gewichtsklassen. Met het gebruik van de wat lichtere halterschijven worden de spieren op lengte gehouden. Ook wordt op deze manier de doorbloeding gestimuleerd. Voor het creëren van extra spiermassa kan je beter de wat zwaardere halterschijven gebruiken. Zorg ervoor dat je bij de aanschaf van een halterschijf dus goed kijkt of deze ook past bij het doel van jouw krachttrainingen.

Materiaal

Halterschijven worden gemaakt van verschillende materialen, zoals chroom, gietijzer, kunststof en rubber. Wanneer de schijf vooral voor thuisgebruik is, kan je het beste kiezen voor chromen, gietijzeren of rubberen uitvoeringen. Daarnaast is er nog de variant in vinyl met betonvulling. Het grote voordeel hiervan is dat deze bijna dezelfde kenmerken heeft als de gietijzeren variant, maar dat deze veel goedkoper is. In de sportschool vind je vaak meerdere varianten terug in verschillende materialen. Kies dan altijd voor het materiaal wat voor jou het fijnste en prettigste is om mee te sporten.

Maat

De halterschijf is verkrijgbaar in twee verschillende maten, 30 mm boring en 50 mm boring. Zorg er bij de aanschaf van een halterschijf altijd voor dat je goed de maten weet van de halterstang. Zo voorkom je dat de halterschijven niet passen op jouw halterstang.

Extra

Tot slot zijn er ook halterschijven met grijpopeningen verkrijgbaar. Deze zorgen voor meer gebruikscomfort. Daarnaast voorkomen de grijpopeningen nare blessures aan de vingers. Let er bij de aanschaf van een schijf altijd op dat je halterschijven koopt van goede kwaliteit. Het zijn immers zware dingen, waarmee je wel veilig moet kunnen sporten. Ga dus niet gelijk voor de goedkope versie, maar investeer. Zo weet je ook zeker dat je met kwalitatief goede spullen te maken hebt.

Voordelen

Het gebruik van een halterschijf heeft ontzettend veel voordelen. Een van deze voordelen is dat dit sportinstrument zowel thuis als in de sportschool te gebruiken is. Zorg ervoor dat je van tevoren wel goed kijkt naar welk materiaal en welke maat het beste bij je passen. Daarnaast zijn er ontzettend veel verschillende soorten halterschijven beschikbaar. Diverse materialen in verschillende gewichten, waardoor er altijd eentje is die past bij jouw wensen. Kan je toch niet goed kiezen of ben je opzoek naar verschillende schijven? Vaak worden er combi-pakketten aangeboden waardoor je meerdere schijven in een keer kan kopen voor een betaalbare en leuke prijs. Voordat je dus een definitieve beslissing maakt bij de koop van een halterschijf, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de beste keuze voor jou en jouw doel.