Batterijen groothandel: het belangrijkste dat je moet weten over batterijen

Batterijen zijn niet meer uit ons leven te denken. We kunnen daarom ook niet zonder een batterij groothandel die ervoor zorgt dat er batterijen voor ons zijn. Een batterij voorziet apparaten van energie en in sommige gevallen zijn deze zelfs onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan een batterij in een rookmelder of medische apparaten. Een batterij groothandel kan je voorzien van speciale batterijen die passen bij hetgeen waarvoor je een batterij moet gebruiken. Ook kan deze jou daarin adviseren en helpen met het maken van een passende keus.

Meer informatie over batterijen en een batterijen groothandel? Lees dan hieronder verder voor meer informatie.

Over een batterijen groothandel

De meeste groothandels die leveren aan bedrijven zijn elektro groothandels. Ze hebben een breed assortiment waarbij allerlei verschillende producten te verkrijgen zijn rondom accu’s, batterijen en vaak nog veel meer. De ideale situatie is natuurlijk wanneer je batterijen bij een groothandel besteld voordat deze op zijn. Zo heb je altijd voldoende batterijen op voorraad. Soms kun je namelijk gewoon echt niet zonder batterijen en daarom is het belangrijk dat je altijd batterijen op voorraad hebt.

Verschil accu en batterij

Veel mensen denken dat een accu en een batterij hetzelfde zijn. Dit is echter niet het geval. Als we puur pragmatisch kijken – dus naar hoe de woorden gebruikt worden – zou je dat inderdaad kunnen zeggen. Toch zijn er ook andere manieren waarop accu’s en batterijen van elkaar te onderscheiden zijn. Het woord “accu” is afgeleid van het Engelse “accumulator”, wat je zou kunnen vertalen met “iets wat verzamelt/opbouwt”. Een accu is dus iets wat een bepaalde vorm van energie, zoals van hitte, beweging of elektriciteit, opslaat en daarna desgevraagd weer kan afgeven. Er zijn allerlei verschillende accu’s denk bijvoorbeeld aan een startaccu of tractieaccu en nog veel meer.

Een (oplaadbare) batterij is een elektrochemische cel die stroom leveren voor kleine elektrische apparatuur. Technisch beschouwd zijn het eigenlijk batterijvervangende accu’s. Echter komen de afmetingen overeen met de niet oplaadbare batterijen. Er zijn allerlei verschillende formaten batterijen. Daar gaan we het hieronder over hebben.

Verschillende soorten batterijen

Zoals je zelf wel weet zijn er voor apparaten verschillende batterijen. Soms heb je een kleine batterij nodig en een ander moment weer een dikkere batterij. Hieronder leggen we de verschillende batterijen uit.

Batterij AA

AA-batterijen, ook wel penlites genoemd, zijn samen met de AAA-batterijen eigenlijk de allerbekendste. Deze batterijen worden in heel veel apparaten en kantoorartikelen gebruikt om ze te laten werken. Doordat deze batterijen zoveel gebruikt worden is het aan te raden deze altijd op voorraad te hebben.

Batterij AAA

De AAA-batterij is het dunne, kleinere broertje van de AA-batterij. AAA-batterijen heb je vaak nodig voor koptelefoons, dicteerapparatuur, maar ook voor sommige afstandsbedieningen. Ook bij deze geldt: altijd handig om op voorraad te hebben.

9 Volt blok batterij

De 9 volt blok batterij wordt vaak gebruikt in mobiele apparaten, die veel en langdurig stroom verbruiken, zoals bijvoorbeeld rookmelders of draadloze microfoons (maar ook je op afstand bestuurbare autootje).

Batterij D/mono batterij

Je kent ‘m wel, die dikke ronde batterij. De D batterij of mono batterij levert een flinke lading energie. Ze worden veel gebruikt in zaklampen, spelconsoles, maar ook in digitale camera’s en MP3 spelers.

Knoopcelbatterijen

Deze dunne batterijen heb je vooral nodig voor apparaten die weinig of niet zo lang stroom verbruiken, een postweegschaal bijvoorbeeld. Dit zijn de batterijen en de belangrijkste informatie erover. Het is dus altijd handig om batterijen op voorraad te hebben.