Hangstoel of hangmatstoel

Hangmatstoel

Weer of geen weer, een hangmatstoel is altijd te gebruiken. Want net zo makkelijk binnen als in de tuin.

Dat geldt natuurlijk ook voor een hangmat, alleen heb je hier binnen veel ruimte voor nodig. Dus dat is vaak alleen weggelegd voor mensen met een groot huis.

Een hangstoel past echter in elk huis. Vaak worden de hangstoelen ook hangmatstoelen genoemd, echter deze naam lijkt de lading wat slechter te dekken.

Ophangen

Ook het ophangen van een hangstoel is eenvoudig. Grote moer (bijvoorbeeld schommelhaak) in het plafond, een touw of ketting om e.e.a. op e juiste hoogte te hangen en klaar is kees. Let wel even op de constructie van het plafond. Is deze sterk genoeg om het gewicht te kunnen  dragen ? Voor een plafond gemaakt met platen zal dit niet het geval zijn.

De hangstoelen zijn er als Mexicaanse hangstoelen of Braziliaanse hangstoelen. De Mexicaanse zijn van dik geweven touw, de Braziliaanse van doek. Beide voldoen uitstekend. Het is een kwestie van smaak welke je het mooist of het aangenaamst vindt.

Wij verkopen onze hangmatstoelen in heel Europa en hebben daarvoor 5 sites tot onze beschikking

Deutschland

Bei Regen oder Sonnenschein kann immer ein Hängesessel benutzt werden. Denn drinnen genauso einfach wie im Garten. Das gilt natürlich auch für eine Hängematte, aber dafür braucht man innen viel Platz. Das ist also oft nur Menschen mit einem großen Haus vorbehalten. Ein Hängesessel passt jedoch in jedes Zuhause. Die Hängesessel werden oft auch Hängesessel genannt, aber dieser Name scheint die Last etwas schlechter abzudecken.