Hoe wordt een gietvloer gemaakt?

Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Iedere keer wordt er een laag op de ondergrond gegoten. De laag moet uitharden, dit wordt geschuurd en na een primerlaag kan de gietvloer een volgende laag krijgen. Hoe meer lagen, hoe sterker de vloer wordt. En dat terwijl de gietvloer meestal niet hoger dan 3 millimeter wordt. De lagen van de gietvloer bevatten hars, wat uiteindelijk voor een heel sterk geheel gaat zorgen.

Betonvloer

Het proces om een betonvloer te creƫren verloopt overigens net even anders. Een betonvloer wordt niet in dunne lagen gegoten, maar wordt gestort. De betonvloer is doorgaans een stuk dikker dan een gietvloer. Ook een betonvloer wordt voor behandeld. Om de betonvloer te effenen wordt egaline gebruikt. Vervolgens krijgt ook de betonvloer een topping.

Een vloer onderhouden

Nog een geheim om lang van een vloer te genieten is het onderhoud. Een auto moet bijvoorbeeld ook onderhouden worden wil hij blijven rijden. Af en toe een grote beurt en we kunnen er weer tegenaan! De gietvloer heeft hier een enorm voordeel van. Gewoon onderhouden doet u door te stofzuigen met een zachte borstel. Wilt u de grote onderhoudsbeurt doen? Dan kunt u de vloer met een vochtige doek dweilen. De naadloze aansluiting van de gietvloer zorgt dat er geen gaatjes of hoekjes zijn waar vuil in kan zitten, dus u hoeft verder weinig te doen. Al met al heeft u een kwalitatieve vloer die wel vijftig jaar gebruikt kan worden! Iets wat ook geldt voor de betonvloer.