De mooiste trouwringen voor jullie mooiste dag

Heb je je grote liefde eindelijk die ene belangrijke vraag gesteld en heeft hij of zij volmondig ja gezegd? Dan moet er nog veel geregeld worden voor jullie grote dag. Een belangrijk punt op de to do lijst is het uitzoeken van trouwringen. Aangezien je deze ringen als het goed is de rest van je leven gaat dragen is het belangrijk om mooie trouwringen uit te zoeken die tijdloos zijn en die jullie allebei aanspreken. Je kunt bij een juwelier de mooiste trouwringen passen in diverse stijlen. Kies je voor wit goud of voor “gewoon” goud. Wil je een gladde trouwring dragen of eentje met een steen. Dit zijn allemaal zaken waarover je moet nadenken bij het maken van de uiteindelijke keuze. Inspiratie nodig? Bekijk dan bijvoorbeeld eens het trouwringenaanbod van Le Mariage.

Het geven van de ringen tijdens de ceremonie

Het omdoen van de trouwringen is een belangrijk onderdeel van de trouwceremonie. Het heeft geen officiële status, je bent getrouwd zodra de handtekeningen op de huwelijksakte zijn gezet en de ambtenaar van de burgerlijke stand het huwelijk heeft bekrachtigd. Maar voor veel mensen heeft het geven van de ring de meeste betekenis. De woorden in het Engels “with this ring I thee wed” zijn niet voor niets legendarisch. Tegenwoordig trouwen sommige stellen pas als er kinderen zijn. Als dat bij jullie ook zo is dan is het misschien een leuk idee om jullie kind de ringen te laten presenteren. Zeker als het kind al wat ouder is zal hij of zij dat zeker een belangrijke taak geven. Papa en mama in prachtige kleren, en uiteraard de kinderen ook, en dan de ringen mogen presenteren zodat ze eindelijk echt met elkaar getrouwd zijn. Een mooi moment voor later.

Ringen in diverse uitvoeringen

Je kunt bij het uitzoeken van trouwringen kiezen uit tientallen ontwerpen. Houd daarbij rekening met het werk dat je doet. Bij sommige beroepen mag je alleen gladde sieraden dragen. Bij weer andere beroepen zijn sieraden helemaal niet toegestaan. Ben je bijvoorbeeld IC-verpleegkundige, dan mogen sieraden niet gedragen worden. Kies dan een trouwring die je gemakkelijk af kunt doen. Het is wat omslachtig als je steeds aan het begin van je dienst met zeep aan de gang moet om je trouwring af te krijgen.

De inscriptie in de trouwring

Het is gebruikelijk dat in een trouwring een inscriptie wordt gezet. Vaak is dit de trouwdatum plus de naam of initialen van de partner. Hoewel je er natuurlijk vanuit gaat dat je je trouwring nooit zult verliezen, is een inscriptie aan te raden. Als je trouwring ooit zoek raakt of wordt gestolen is de kans veel groter dat je hem terugkrijgt als hij weer wordt gevonden als er een inscriptie in staat. Ook de politie vindt soms gestolen sieraden bij opgepakte criminelen. Als deze van een inscriptie zijn voorzien maakt dit het terugvinden van de rechtmatige eigenaar een stuk gemakkelijker.

 

 

Dit artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.